Υλικά
για 8-10 μερίδες
- 200 γρ. κουβερτούρα
γύρω στο 70/.
κακάο, χοντροκομμένη
- 200 γρ. βούτυρο
αγελάδος (Κομμένο σε κύβους
στο αφήνουμε
εκτός ψυγείου, μέχρι να
μαλακώσει καλά)
+λίγο ακόμη για
τη φόρμα
- 4
αυγά μεσαίου μεγέθους κατά προτίμηση βιολογικά χωρισμένοι οι
κρόκοι από τα
ασπράδια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ.
αλεύρι για όλες
τις χρήσεις, Κοσκινισμένο,
+λίγο ακόμη
για τη φόρμα
Για τη σος
καραμέλας
1. 450 γρ,
κρέμα γάλακτος 3.5%
λιπαρά
2. 180 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο
αγελάδας
Διαδικασία
Λιώνουμε την
κουβερτούρα με το βούτυρο σε
μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους
με 150 γρ.
ζάχαρη στο μίξερ
και τα χτυπάμε εως
αφρατέψουν . Σταματάμε
το χτύπημα και
προσθέτουμε το μίγμα
της κουβερτούρας και
το κοσκινισμένο αλεύρι
ανακατεύντας με μια
μαρίζ. μέχρι να ενωθούν
όλα τα υλικά
και να γίνει
ένα ομοιογενές μείγμα..
Χτυπάμε τα
ασπράδια με την
υπόλοιπη ζάχαρη σε
σφιχτή μαρέγκα ενσωματώνουμε τη
μαρέγκα στο προηγούμενο
μίγμα σιγά σιγά και
ανακατεύοντας απαλά, Βουτυρώνομε
μία στρογγυλή φόρμα
20 εκ. και
αδειάζουμε το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο
στους 200. για
30-35 Αφήνουμε να
κρυώσει καλά και
ξερφομάρουμε σερβίρουμε με
τη σος
Σος καραμέλα
Ζεσταίνουμε καλά
την κρέμα γάλακτος
αλλά δεν την αφήνουμε
να βράσει . Βάζουμε
ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
στη φωτιά και
μόλις κάψει καλά ρίχνουμε λίγη
λίγη τη ζάχαρη.
Το κουνάμε ελαφρά
και όταν
καραμελώση μετά προσθέτουμε
τη ζεστή κρέμα
σιγά σιγά και
ανακατεύοντας για λίγο
και αποσύρουμε από τη
φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο
και ανακατεύουμε ώστε να
λιώσει.