Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

 Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τα προβλήματα βίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το «Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο» την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο». 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

6  ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αφράτο σοκολατένιο κέικ με σος καραμέλας Μια συνταγή από την Ασπασία


Υλικά    
για    8-10  μερίδες

  1. 200 γρ.   κουβερτούρα
γύρω  στο  70/.  κακάο, χοντροκομμένη
  1. 200 γρ.   βούτυρο  αγελάδος (Κομμένο  σε  κύβους  στο    αφήνουμε   εκτός  ψυγείου, μέχρι   να  μαλακώσει  καλά)
+λίγο  ακόμη  για  τη  φόρμα
  1. 4 αυγά  μεσαίου  μεγέθους κατά  προτίμηση  βιολογικά  χωρισμένοι  οι  κρόκοι  από  τα  ασπράδια

  1. 200 γρ.  ζάχαρη
  2. 100  γρ.   αλεύρι  για   όλες  τις  χρήσεις,  Κοσκινισμένο,
+λίγο  ακόμη  για τη  φόρμα  
Για  τη  σος   καραμέλας
1.      450  γρ,   κρέμα  γάλακτος   3.5%   λιπαρά
2.      180 γρ.   ζάχαρη  90  γρ.   βούτυρο   αγελάδας

Διαδικασία
Λιώνουμε  την  κουβερτούρα  με  το  βούτυρο  σε  μπεν   μαρί. Χτυπάμε τους  κρόκους  με  150  γρ.  ζάχαρη  στο  μίξερ  και τα  χτυπάμε  εως  αφρατέψουν  .  Σταματάμε   το    χτύπημα   και   προσθέτουμε   το   μίγμα   της  κουβερτούρας   και  το  κοσκινισμένο   αλεύρι    ανακατεύντας  με  μια  μαρίζ. μέχρι    να   ενωθούν    όλα   τα  υλικά  και  να  γίνει      ένα  ομοιογενές   μείγμα..
Χτυπάμε   τα   ασπράδια    με  την  υπόλοιπη   ζάχαρη  σε   σφιχτή  μαρέγκα  ενσωματώνουμε   τη   μαρέγκα  στο  προηγούμενο  μίγμα   σιγά   σιγά και     ανακατεύοντας    απαλά,   Βουτυρώνομε  μία     στρογγυλή   φόρμα  20  εκ.  και   αδειάζουμε   το   μείγμα.  Προθερμαίνουμε  το   φούρνο  στους  200.  για  30-35  Αφήνουμε  να   κρυώσει  καλά  και  ξερφομάρουμε  σερβίρουμε   με  τη  σος

Σος   καραμέλα
Ζεσταίνουμε   καλά  την   κρέμα  γάλακτος  αλλά   δεν  την   αφήνουμε   να  βράσει .  Βάζουμε  ένα   βαθύ  αντικολλητικό   τηγάνι  στη  φωτιά  και  μόλις κάψει   καλά  ρίχνουμε λίγη  λίγη  τη  ζάχαρη.  Το  κουνάμε  ελαφρά  και     όταν  καραμελώση  μετά  προσθέτουμε  τη   ζεστή  κρέμα  σιγά  σιγά  και  ανακατεύοντας  για  λίγο  και αποσύρουμε  από  τη  φωτιά.  Προσθέτουμε το  βούτυρο  και ανακατεύουμε  ώστε  να  λιώσει.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ.

Οι μαθήτριες του Δτπ1 θα δημοσιεύσουν συνταγές μαγειρικής και θα βραβεύσουμε τις καλύτερες συνταγές.

Αναγνώστες